Trondheim leder i Eliteserien etter runde 2 – Landsligaen

Publisert 10.10.2024

Skrevet av Jørgen Mathiesen

Det er noe variasjon i antall kamper spilt mellom lagene i Elitserien og etter runde 2 topper Trondheim tabellen. Fortsatt tidlig i sesongen så mye kan skje. Les oppsummering fra runde 1 her.

Sarpsborg og Arctic Strike tok turen til Trøndelag Bowlingkrets for å møte Molde, Trondheim og Munken. Briskebyen tok en innlandstur å møtte Glåmdal og Solør. Mascot og Cross hadde spillefri denne runden. 

Som tidligere nevnt ligger Trondheim på toppen av tabellen med 6 kamppoeng og 32 banepoeng på 3 kamper spilt. Glåmdal faller til en 2. plass med 5 kamppoeng og 25 banepoeng på 3 kamper. Tredjeplassen holdes av Molde med 4 kamppoeng og 25 banepoeng på 4 kamper spilt. Briskebyen og Arctic Strike ligger på nedrykksplassene. 

Slik ser tabellen ut:

Slik gikk kampene:

Trondheim – Sarpsborg: 9-3: Trondheim har kontroll på kampen og vinner de første seriene 4-0 og har allerede da vunnet kampen. Spillet faller for begge lag i den siste serien, men Sarpsborg vil ikke dra tomhendt hjem å vinner siste serie 1-3. Kampens beste spiller ble Patrick Gimmestad Emblem fra Trondheim, med 738/3.

Glåmdal – Briskebyen: 12-0: Glåmdal viste ingen nåde da Briskebyen tok turen til Kongsvinger. Hadde vi kåret norgesrekord i ligaspill ville nok Glåmdal satt ny rekord. Glåmdal åpnet knallhardt med 1619/6 og tar totalten med over 300 poeng. Briskebyen hadde ingen sjanse mot hjemmelaget som kjørte på i de andre seriene også. Glåmdal ender på summen 4540 og vinner 12-0 over Briskebyen. Kampens beste spiller ble Andreas Bønstrøm fra Glåmdal, med 816/3.

Molde – Arctic Strike: 9-3: Etter en trå start på sesongen slår Molde tilbake i runde 2 når Arctic Strike sto for tur. Molde vinner den første serien 4-0 komfortabelt, og sikrer seier i serie to da de vinner 3-1. Arctic Strike øker spillet i den siste serien og med 2-2 ender kampen 9-3. Kampens beste spiller ble Sander Kastås-Lindstad fra Molde, med 663/3.

Munken – Sarpsborg: 8-4: Sarpsborgs andre kamp er mot Munken på Dora 1 Bowling & Biljard. Bortelaget åpnet hardt i den første serien og vinner 1-3, og vart 5 poeng unna å ta alle poengene. Munken slår tilbake i andre serier og tar alle poengene og ledelsen 5-3. Det ble en jevn siste serie, men Munken hadde det som trengtes og vinner 3-1 og kampen. Kampens beste spiller ble Kay Petter Thoresen fra Sarpsborg, med 660/3.

Solør – Briskebyen: 6-6: Etter et knusende tap mot Glåmdal var Briskebyen ivrige for å sikre noen poeng da de møtte Solør på Flisa. Det blir en hard start på kampen og Solør blir tatt litt på senga. Briskebyen sikret 1-3 i førsteserien og har en god følelse inn i andreserien. Hjemmelaget våkner i siste serien og vinner komfortabelt 4-0, og leder nå 5-3. Det ble en spennende sisteserie som ender med 1-3 til Briskebyen og kampen ender med uavgjort. Kampens beste spiller ble Jens Mathiesen fra Solør, med 757/3.

Munken – Arctic Strike: 8-4: Munken avslutter helgen med nok en seier mot Arctic Strike. Kampen åpnes jevnt med 2-2 i førsteserien, så våkner Munken i andreserien som vinner 3-1 med kun 6 poeng på totalen. Munken viste krefter i den siste serien og vinner 3-1 og kampen 8-4. Kampens beste spiller ble Eirik Bjørnstad Skoglund fra Munken, med 598/3.

Molde – Sarpsborg: 7-5: Sarpsborg avslutter helgen med sitt tredje tap, og tar med 0 kamppoeng hjem. Dette ble en jevn kamp som kunne tippet både den ene og andre veien. Den første serien ender med 2-2, med kun 1 poeng på totalen til Sarpsborg. Molde tar kontrollen i serie 2 og vinner 4-0, men med små marginer som 8 og 4 poeng. Sarpsborg svarer i den siste serien og vinner 1-3, og var 6 poeng å kunne ta alle poengene. Molde var 5 poeng unna å sikre 2-2 i siste serien. Kampens beste spiller ble Viktor Brentebråten Mortensen fra Molde, med 720/3.

Trondheim – Arctic Strike: 11-1:  Det ble en god ligahelg for Trondheim som avslutter helgen med seier over Arctic Strike. Trondheim viste ingen nåde og vinner 4-0 i de to første seriene. Med seieren i boks senkes skuldrene i siste serien, men Trondheim sikrer 3-1 i siste serien og vinner kampen 11-1. Kampens beste spiller ble Magnus Haram Mittet fra Trondheim, med 675/3.

Mer resultater HER.

Øvrige divisjoner: