Trio øvelsen ferdig for EM 2022 – Det er ett sjansespill

Publisert 07.06.2022

Ny øvelse med nye muligheter, men også med en ny dag der du må ta risikoen for å bli med videre.

 

Det er ett stort sjansespill i sånne type mesterskap. Du må ta sjanser for å kunne klare å komme med videre, og vis teknikken eller mentaliteten ikke er helt perfekt, så går det hardt utover resultatet når man tar sjanser.

 

Trios Squad 1 – Christer Aker, Tore Torgersen og Kenneth Hermansen


Dag 1 og 2 fra Trio puljene

Først ute var Christer, Tore og Kenneth som spilte sine første 3 serier på mandag kl. 10, og de siste 3 på tirsdag kl. 11:45. Det er litt opp og ned på resultater, men det er ikke mer som skal til enn at du endrer baner og kulen reagerer ikke litt som den gjorde i første serien.

Tore har spilt bra gjennom mesterskapet, fram til i dag der han fikk det veldig i mot seg med 11 splitter på de 3 siste seriene. Men hadde han ikke tatt sjansen for å finne de linjene som fungerte, så hadde de ikke hatt noen muligheter uansett.

Det ble dessverre stang ut for trios squad nr. 1 i dag, men det er ikke bare de som har slitt i dag. Ulf har snakket med noen av våre naboland, og selv de har helt annen overflate på kulene enn de hadde for 3 dager siden. Finland for eksempel, har lagt langt over Norge gjennom mesterskapet, men ligger «kun» på en 16 plass i trios øvelsen, selv om 2 av spillerne har vært med på både singel og dobbel semi-finalene.

 

 

Trios Squad 2 – Adrian Kindervaag, Alexander Beck og Georg Skryten


Dag 1 og 2 fra Trio puljene

Georg er den som har klart å spille jevnest av de norske spillerne, med kun en 14 pinners forskjell fra dårligste til beste serie på denne øvelsen.

Adrian har slitt litt mer. På de 3 seriene i går brukte han urethane kule og fikk det bra til med en linje som ga brukbare resultater. Dessverre var det ikke helt det samme forholdet på banene som det var i dag, og selv med akkurat samme linje som han brukte i går, så fikk han ikke samme reaksjon. Han måtte dermed bruke første serien på å flytte seg lengre inn i banen, og fikk dermed måtte han ha en helt annen linje for å prøve å ligge rundt summen han hadde i går.

Cutten i dag ble på 3824/18, med 212,4 i snitt.

 

Sjanser må til for å bli med videre

Det går dessverre ikke og holde seg på 200 i snitt, og spille en fin og trygg linje der du får enkle spare igjen, med en rekk eller to her og der. På ett sånn type mesterskap, der kun 4 spillere/lag går videre, må du legge opp for å få resultater nærmere 220-230 i snitt. Og det er ikke mulig å få til med en trygg linje.


De 4 lagene som er med videre til Trios semi-finale.

Her må det gjøres små og store justeringer konstant for at du skal få de lange rekkene som gir deg muligheten til å ende opp i semifinale. Du må konstant lete etter marginer, og det er ikke alltid du finner de. Da ramler poengsummen ned, gjerne med en splitt eller tre, og det bryter enda mer ned på det mentale. Det mentale gjør da ett dårlig utslag på det tekniske, og du er i en vond sirkel.

Det er dette som er den harde sannheten i idretten. For å slå de beste, så må du ta sjanser, og hittil har de sjansene fungert dårlig for oss. En stor justering kan løse opp og gi en helt ny linje med mange strikes på rad, men det kan også gi store splitter og ingen rekker. Georg spilte jo solid denne øvelsen, men han trengte fortsatt flere pinner per serie for å ligge der de som er med videre ligger.

 

Ikke bare bare å være trener

Det å være trener på ett sånn mesterskap er heller ikke lett. Du vet aldri om du skal steppe inne og coache spillerne inn på rett linje, om du skal steppe inn som trener og hjelpe de finne fram det tekniske, eller være en slags psykolog for å bygge opp selvtilliten til spillerne. Hvis det tekniske ikke sitter perfekt, eller mentaliteten ikke er der den gjerne skulle vært, så er det helt unødvendig og prøve å coache de inn på rett linje.

Fra venstre: Ass. Coach Leif Espen Skjegstad og Hovedcoach Ulf Hämnäs.

Ett eksempel på dette;
– Si at du har litt høye skuldre, og dermed får du ett slipp der du har ett litt sterke grep rundt kulen. Du vet at mange ser på deg spille, og du vil gjøre ditt beste. Du bruker oppvarmingen på å finne en linje som fungerer til slippet du har nå. Du spiller en serie på 250.
– Neste bane du kommer på, så vet du at du har gjort en bra start, og da senker du skuldrene. Det som skjer da, er at du kanskje slapper opp det sterke grepet du hadde på den forrige serien, og du får ett mye bedre teknisk slipp. Problemet er da at linjen du brukte oppvarmingen på å finne, ikke fungerer ettersom kulen din får en helt annen reaksjon. Utfallet blir da at du må bruke halve serien på å finne en ny linje, noen splitt her og der, og du ramler fort ned til 160.
– Deretter ramler den usikkerheten inn med en dårlig serie, og du må nesten klare og resette deg selv helt til start for å kunne finne fram til linjer igjen. Problemet er da ett antall serier du har igjen, ikke er nok til å kunne redde plassen i semi-finalen.

Mye av dette kunne ha vært unngått med nok trening på konkurranse spill. I Norge har vi hatt lange nedstigninger, og kun hatt Norwegian open og 2 Norgesmesterskap de siste 2 årene for å trene seg på å ha det konkurranse fokuset du trenger. Andre land som har hatt mulighet til å holde åpen, og holde store turneringer og konkurranser, ligger noen steg foran. Ikke bare på det tekniske, men også det mentale.

 

Mesterskapet fortsetter i morgen med teams øvelse

Selv om dette mesterskapet ikke har gått vår vei, så er erfaringen av å spille på to forskjellige type oljer på en profil, veldig viktig for tiden framover. De internasjonale konkurransene som kommer i nærmeste framtid har en stor risiko for å være med to typer oljer, og denne lærdommen som trenerne og spillerne har fått her, kommer til å være god hjelp på framtidens mesterskap. Men dessverre ikke så alt for stor hjelp på dette mesterskapet, ettersom det er kun Teams øvelsen igjen.

Alexander Beck står over teams øvelsen, og det er da Georg, Adrian, Christer, Tore og Kenneth som stiller i Teams øvelsen. Den begynner i morgen, onsdag 08.09 kl 13:30, og fortsetter på torsdag fra kl 8:00.

Live stream kan finnes på «Suomen Keilailuliitto» aka «Finnish Bowling Federation» sin youtube kanal: https://www.youtube.com/channel/UC5V9RbSs4PkuBgnARoiVBuQ
Live score finner du her: https://onlinescoring.meriq.com/scoring.asp?alley=110
Nettsiden for mesterskapet: https://bowlingresults.info/emc/2022/

Skrevet av Martin Træen Remen