Eliteserien er i gang og de første kampene er spilt – Landsligaen

Publisert 26.09.2024

Forrige helg ble den første ligarunden i Landsligaen spilt, og for Eliteserien var det 7 kamper som ble spilt. Det blir en spennede sesong, og det er alt for tidlig å si noe om hvem som kjemper om topplasseringene.

Molde og Glåmdal tok turen til kysten og Vestlandet for å møte Mascot og Cross. Solør dro nordover for å møte Arctic Strike, mens Briskebyen møtte nyopprykkede Sarpsborg på bortebane. Det ble lokaloppgjør mellom Trondheim og Munken i første runde på Centrum Bowling. 

Etter første runde så befinner Glåmdal seg på toppen av tabellen med 3 kamppoeng og 13 banepoeng på 2 kamper spilt. Med like mange kamppoeng, banepoeng og antall kamper finner vi Cross som rangeres som nr. 2 grunnet lavere snitt. Tredjeplassen holdes av Mascot med 2 kamppoeng og 13 banepoeng på 2 kamper spilt. Det er fortsatt alt for tidilig å kunne antyde hvordan sesongen vil gå etter bare 1 runde, men noen lag har fått en bedre start på sesongen enn andre. Arctic Strike og Munken ligger etter runde 1 på nedrykksplassene. 

Slik ser tabellen ut:

Slik gikk kampene:

Arctic Strike – Solør: 4-7: Regjerende seriemestre Solør åpnet kampen knallhardt mot Arctic Strike ved å ta alle banepoengene (4-0). I andreserien våknet hjemmelaget mens Solør slet noe mer, og er ble det 2 poeng til Arctic, 1 til Solør og det siste ble nullet. Solør trengte kun 1 poeng for å sikre seieren i denne kampen, men Arctic Strike ga de sikkerlig match. Duoen Jørgen Mathiesen og Gaute Skar-Hovde dro til å sikret seiren for Solør. Kampens beste spiller ble Jenny Mathiesen fra Solør, med 733/3.

Mascot – Molde: 8-4: Hjemmelaget Mascot åpnet komfortabelt og hadde kontroll på 3 av 4 poeng. Inn i andreserien ble det en dårligere serie for begge lag, men det var Molde som nå slo tilbake og utjevnet kampen til 4-4 inn mot siste. Molde klarer å øke spillet sitt noe i den siste serien, men Mascot viser ingen nåde og øker med nesten 300 poeng. Mascot sikret 4-0 i sisteserien og vant kampen. Kampens beste spiller ble Ove Fonn fra Mascot, med 698/3.

Cross – Glåmdal: 6-6: Nyopprykkede Cross begynte sin første kamp i Eliteserien sterk med å sikre 3-1 i førsteserien. Glåmdal våknet til i andreserien og med små marginer som 6, 2, 10 og 18 poeng sikret Glåmdal alle poengene i andreserien. Dermed hadde Glåmdal snudd kampen og ledet 3-5 inn i siste og avgjørende serien. Cross fant seg ikke i å tape den første kampen og med 3-1 i sisteserien endte det med uavgjort. Kampens beste spiller ble Jørgen Hillestad fra Cross, med 721/3.

Trondheim – Munken: 12-0: Det var aldri noen tvil i denne kampen om hvem som kom til å vinne. Trondheim viste styrke fra første sekund og feide Munken av banen med 12-0 seier. Totalen ble vunnet med over 200 poeng hver serie og det så ikke ut til at Munken hadde noen reel sjanse til å kapre noen poeng på hjemmebanen til Trondheim. Kampens beste spiller ble Magnus Haram Mittet fra Trondheim, med 771/3

Sarpsborg – Briskebyen: 7-5: Nok et ferskt lag i Eliteserien begynner sesongen på en god måte med seier. Sarpsborg viste bortelaget hvem som var hjemmelaget og vant førsteserien 3-1. De gjentok dette i den andre serien og hadde allerede sikret uavgjort. Briskebyen viste motstand i siste serien og var kun 18 poeng unna å sikre uavgjort i kampen, men Sarpsborg ble for sterke. Kampens beste spiller ble Ole Jørgen Arntsen fra Sarpsborg, med 681/3

Mascot – Glåmdal: 5-7: Etter å ha slått Molde i helgens første kamp møtte Mascot større motstand i Glåmdal da de ankom Bergen. Mascot åpnet kampen komfortabel med å vinne 4-0, men i den andre serien svarte Glåmdal og sikret 3 poeng. Stillingen inn mot den siste serien var dermed 5-3 og Glåmdal måtte vinne alle banepoengene for å vinne kampen. Det gjorde de komfortabel og vant kampen 5-7. Kampens beste spiller ble Kenneth Haukås fra Mascot, med 697/3.

Cross – Molde: 8-4: Cross åpnet sesongen godt med å vinne sin andre kamp, mens Molde går på sitt andre tap denne runden. Etter en jevn start som endte med 2-2 så var det veldig åpent hvordan denne kampen kunne gå. Cross hevet seg betraktelig inn i andreserien og sikret 3-1 og hadde nå ledelsen inn i den avgjørende sisteserien. Her kunne det gått begge veier med Cross sikret seg 2 poeng og vant kampen over Molde. Kampens beste spiller ble Christian Danielsen Otting fra Molde, med 639/3.

Mer resultater HER.

Øvrige divisjoner: