Årets Døvemesterskap er gjennomført

Publisert 12.03.2018
Redigert 21.10.2021

Årets døvemesterskap har blitt gjennomført på Centrum bowling i Trondheim, 9. – 11. mars. Trondheim Døves Idrettslag stod som teknisk arrangør. 19 deltakere: 6 damer og 13 herrer var påmeldt. Fra Norges Bowlingforbund var team manager Erik Garder tilstede på lørdag, mens visepresident Halgeir Ludvigsen stilte opp på søndag og overrasket med gavepremier til vinnere for damer og herrer.

Fredag stod single på programmet. «Hjemme»-spilleren Trude Nilsen fra Heimdal BK vant single for damer med 1.107 poeng, mens Rolf Johan Boysen fra Elverum BK ble best i herreklassen med 1.215 poeng. Harald Håverstad fra Bergen Døves Idrettsklubb tok sølvmedalje for første gang, bare 47 poeng fra 1. plassen!

Lørdag ble double-spillet gjennomført. Astri Garaguso og Hildegunn Teigen fra Stavanger Døves Idrettsforening vant dameklassen med 1.781 poeng. Dessverre eneste lag for damer som var påmeldt. Blant herrene gikk førsteplassen til Kjell Ivar Mesics og Einar Hartveit fra Grenland BK med 2.069 poeng foran Dag Hafstad og Harald Håverstad fra Bergen Døves Idrettsklubb.

På søndag gikk 4 beste damer og 8 beste herrer videre til PP-finale. En spiller hadde meldt forfall. Ingen kunne ta etter hans plass iflg reglementet. Blant damene vant Ine Lorentzen fra Solli foran Trude Nilsen fra Heimdal BK, differansen ble kun på 55 poeng. I herreklassen ble Rolf Johan Boysen fra Elverum BK best foran Einar Hartveit fra Grenland BK. Einar var den beste spilleren i PP-finalen med 1.331 poeng og 145 i bonus. Men Rolf Boysen hadde høyest poengsum fra de inneledende 12 serier. Forskjellen mellom 1. og 2. plass ble på 202 poeng etter PP-finalen. Sterkt av Rolf Johan Boysen!

Ine Lorentzen og Rolf Johan Boysen forsvarte med disse resultatene sine titler fra i fjor.

Trondheim Døves Idrettslag takker alle spillerne og publikum for et fint mesterskap. En spesiell takk til hallen og turneringsleder for en godt utført jobb. Stor takk også til tegnspråktolkene som bistod i kommunikasjonen.