Damene presterte i Söderköping

Publisert 06.10.2024
Redigert 10.10.2024

Skrevet av Jørgen Mathiesen

I helgen har 7 damer fra Norge tatt turen til Söderköping i Sverige for å spille Söderköping Ladies Tournament 2024. Som en del av NBF´s Kvinneprosjekt så var denne turneringen er prioritert turnering, og tilstede for å se på damene var trener Joakim Biehl.

Turneringen spilles i 2 ulike klasser, en som er Open og en med HCP. I HCP klassen gis det 20 poeng per serie eller mer. Per 23. september 2024 beregnes HCP som 85 % av forskjellen mellom spillerens gjennomsnitt og 224 (maks 50 poeng per serie). For utenlandske spillere (Norske) i HCP-klassen uten svensk lisens vil gjennomsnittet økes med 5 % ved fastsettelse av HCP. Spilleren er ansvarlig for at riktig gjennomsnitt brukes.

Open Klasse

Det var 50 damer som spilte i denne klassen, hvor de 12 høyeste resultatene + 2 høyeste resultatene fra Early Bird (utenfor den ordinære resultatlisten), samt 2 fra Genvägen (den samlede poengsummen fra de to siste seriene).

Fra de norske utøverne så var det Jenny Mathiesen go Emilie Marie Aas som spilte denne klassen. Etter 6 innledende serier så gikk begge videre, og topp 12 så slik ut:

Steg 1

Hit kommer plassering 9-12 fra kvalifiseringen + 2 fra Early Bird og 2 fra Genvägen. Det spilles 4 serier med AM (amerikansk spillestil), og de 4 beste resultatene går videre. Siden både Jenny og Emilie plasserte seg høyere enn plass 9 gikk de videre til Steg 2 og Steg 3.

Steg 2

Plassering 5-8 fra kvalifiseringen, samt de 4 beste resultatene fra steg 1. Det spilles 4 serier med AM (amerikansk spillestil) fra scratch, og de 4 beste resultatene går videre. Emilie endte på en 7. plass i kvalifiseringen, og kom inn i dette steget.

Slik gikk det:

Steg 3

Plassering 1-4 fra kvalifiseringen, samt de 4 beste resultatene fra steg 2. Det spilles 4 serier med AM (amerikansk spillestil) fra scratch, og de 4 beste resultatene går videre. Jenny endte på 3. plass i kvalifiseringen og kom inn i dette steget.

Det ble høyt spill også dette steget, og steget ble vunnet av Jenny Wegner med høye 927. Emilie spilte 813 og endte på 4. plass, mens det ble for langt opp for Jenny som tok en sterk 5. plass.

Stegfinale – Match 1

Emilie endte på en 4. plass i Steg 3 og møter dermed 3. plassen som ble Kajsa Samuelsson. Dette ble en tøff match med høye scorer. Alt skulle avgjøres over 1 serier, og med en sterk 243 serie på Emilie vinner hun over Kajsa sin 226 serie.

Stegfinale – Match 2

Etter en solid seier i match 1 møtte Emilie større motstand i match 2 hvor hun møtte Victoria. Selv med en grei serie på 206 ble det ikke nok til å slå Victoria sin 229 serier. Emilie ender på en sterk 3. plass.

HCP Klassen

Det var 68 som spilte i denne klassen, hvor de 16 høyeste resultatene + 2 høyeste resultatene fra Early Bird (utenfor den ordinære resultatlisten), samt 2 fra Genvägen (den samlede poengsummen fra de to siste seriene). Ved like resultater gjelder først den høyeste poengsummen fra serie 6 inkludert eventuelt HCP, deretter serie 5, og så videre. Denne regelen gjelder gjennom hele konkurransen.

Fra de norske utøverne så var det Mia L. Lillegjære, Sandra Hansen, Nora Kjellås, Malin J. Schau og Grace Kristiansen som spilte denne klassen. Etter 6 innledende serier så gikk Mia og Sandra videre, og topp 16 så slik ut:

Steg 1

Plassering 9-16 fra kvalifiseringen + 2 fra Early Bird og 2 fra Genvägen. Det spilles 4 serier med AM (amerikansk spillestil), og de 4 beste resultatene går videre. Både Mia og Sandra kvalifiserte seg høyere enn 9. plass og kom videre til Steg 3 begge to.

Steg 2

Steg 3

Plassering 1-4 fra kvalifiseringen, samt de 4 beste resultatene fra steg 2. Det spilles 4 serier med AM (amerikansk spillestil) fra scratch, og de 4 beste resultatene går videre. Mia endte på en 2. plass i kvalifiseringen, mens Sandra lå på en 4. plass.

Det ble et høyt spill dette steget, og mellom plass 4 og 5 skilte det kun 4 poeng. Mia spilte suverent og vant steget med 935. Sandra slet litt mer og endte på en 6. plass med 872. Det var ikke langt opp, men med 2 serier på 150 holde det dessverre ikke.

Siden Mia vant Steg 3 kom hun inn i Stegfinale – Match 3.

Stegfinale – Match 3

Her møtte Mia svenske Lidia Svedberg over 1 serier, hvor vinneren er den med høyest score inkludert HCP. Mia gjør en super innsats og spiller rent 248 mot Lidia sin 166. Når HCP er lagt til vinner Mia med 288 mot 204.

NBF gratulerer alle med flott prestasjon under Söderköping Ladies Tournament 2024.