Klart for RR-finale – NM Ungdom 2024

Publisert 29.09.2024

Skrevet av Gaute Skar-Hovde

Semifinale i singel, semifinale og finale i dobbel er gjennomført og det er klart for RR-finale og stegfinale i morgen søndag. 

I U-21 gutter storspilte Sondre T. Olsen med 1481 og har en ledelse på litt over hundre pinner ned til Sander Kastås-Lindstad. Kristoffer Berg Nilsen ligger på 3. plass, Mathias D. Otting på 4. plass og Tobias F. Larønningen på 5. plass, etter å ha åpna semifinalen med en perfekt serie. Det ble jevnt om den siste finaleplassen, der flere hadde muligheten. Det var til slutt Christian D. Otting som klarte å sikre seg finaleplassen. Disse 6 spiller RR-finale i morgen klokka 12.00, der alle møter alle én serie, og vinneren får 30 bonuspoeng som legges til totalscoren.

I U-21 jenter leder nå Jenny Mathiesen med litt over hundre pinner ned til Madelen T. Danielsen. Det er kort vei ned til Emilie M. Aas og Mia L. Lillegjære som ligger på 3. og 4. plass. Det er disse fire som skal spille RR-finale, klokka 12.00.

I U-26 gutter leder fortsatt Viktor B. Mortensen nå med 70 poeng ned til Jørgen Mathiesen og 81 til Jonas Dammen på 2. og 3. plass. Eirik B. Skoglund, Jon-Evert C. Atienza og Asgeir Borgen tok de siste 3 finaleplassene. Disse 6 spiller også RR-finale, klokka 09.00.

I U-26 jenter leder Nora Kjellås etter semifinalen og vil være seedet nummer 1 i stegfinalen som spilles klokka 09.00 i morgen. I den første matchen vil Camilla E. Garborg og Mia M. Fallmyr møtes. Her spilles en serie i hvert steg.

Dobbel Jenter

I semifinale 1 for jentene møttes Solør 1 og Solør 2. Her ble det ikke jevnt, og Solør 1 tok en kontrollert seier. I semifinale 2 møttes Orkla og Molde sine dobbeltpar. Her hadde Orkla god kontroll og skulle derfor møte Solør 1 i finalen, mens Molde skulle møte Solør 2.

I finalen vartet Orkla opp med storspill med hele 913 på 4 serier og sikret gullet. Det ble da sølv til Solør 1. I bronsefinalen ble det noe jevnere, men med en ledelse på 75 pinner etter førsteserien hadde Molde kontroll og tok dermed bronsen.

Dobbel gutter

I semifinalene for guttene møttes Molde 2 og Solør i kamp 1. Det var jevnt etter en serie, men Molde 2 holdt trykket og tok seieren og sikret med det finaleplass. I semifinale 2 møttes Molde 1 og Grenland. Molde 1 spilte høyt i begge seriene og slapp ikke Grenland inn i kampen. Finalen ble dermed Molde 2 mot Molde 1, mens bronsefinalen skulle spilles mellom Solør og Grenland.

Begge finalene ble thrillere der det var jevnt hele veien. I finalen fikk Molde 1 en ledelse på 46 pinner etter første serien. Det var jevnt i serie 2, men Molde 1 klarte å avgjøre i de siste rutene og vant gullet med 35 pinner foran Molde 2 som tok sølv. I bronsefinalen ledet Solør med 7 pinner etter førsteserien, mens det bikket frem og tilbake i andreserien. Det ble ikke avgjort før i siste 10-ende ruta, og det var Solør som tok bronsen med knappe 5 pinner.