Reisebrev fra Las Vegas

Publisert 02.03.2024

Teksten under er et reisebrev fra Glenn Hagmansen.

Ole Johnny Lislien ble nummer to i verdens største amatørturnering, 2024 TAT Amateur Nationals, med 1400 deltakere. Han tok med seg en premie på 135 000 kroner hjem.

Vi var åtte spente bowlere som stod opp fra de døde: Pekka, Ingunn, Sverre, Jahn Kåre, Kim Asbjørn, Asbjørn, Glenn og Ole J. Til tross for en lang pause fra konkurranser for mange, var vi klare for utfordringen. Selvfølgelig hadde vi trent litt i forkant.

Opplevelsen i Las Vegas skilte seg fra det vi er vant til. Turneringen hadde kortere distanser, to eller tre serier per turnering, hvor en av åtte gikk videre til finalen. Det var to daglige muligheter til å kvalifisere seg inn. Klassene var basert på snitt, med en egen klasse for de over 50 år. Også i denne klassen var det hcp. i forhold til snitt, og ikke alder som i Norge. Finalene ble spilt med fem spillere per bane, hvorav to gikk videre til neste runde, og så videre helt til vinnerne av hver klasse sto igjen. Da ble det spilt en serie hvor vinneren til slutt ble kåret.

Selv med hele 1400 deltakere følte alle at det var mulig å kvalifisere seg, og de fleste av oss klarte det. Det var inspirerende å se mangfoldet av stiler og kroppsformer blant deltakerne.

Baneforholdene var utfordrende, akkurat som forventet. Å oppnå et snitt på 200 garanterte nesten en plass i finalen og en premie på 500 dollar. Til tross for at man kunne tro det ville bli dyrt, viste det seg å være overkommelig. Man kunne kjøpe pakker med ulikt antall starter, og selv den største pakken til rundt 10 000 kroner inkluderte to bowlingkuler og en trøye. Å kvalifisere seg til finalen sikret en premie på minst 5000 kroner.